Genomkörare för Amora

Igår var jag ut till stallet igen, med tanken att jag skulle hinna med både Amora och Cooper innan stallmötet. Hade gott om tid på mig, så valde att börja med Amora. Gjorde i ordning henne med rykt osv innan vi gick till ridhuset. När jag satt upp kände jag inte igen henne alls. Hon kändes stressad och väldigt stel och oliksidig. De passen jag har ridit på henne innan har hon varit het och springig, men jämn. Den här stressen kände jag inte riktigt igen.
 
Jag började med att bara få henne att skritta lugnt i rund form, ställde lite höger och lite vänster för att liksom olja upp henne lite. Till och från försökte hon takta iväg i trav, men jag tog ned henne i skritt och fortsatte med den ligna ridningen. Satte mig och skrittade på en åtta med lite mer böjning i halsen än normalt. Och efter 25 minuter kändes hon väldigt mjuk och lugn igen, så då kunde jag börja trava med henne.
 
Fortsatte med samma arbete där, rullade runt på en åttvolt samt lade mig på en volt som jag ökade och minskade. Hon kändes fantastiskt fin i det här arbetet, och det kändes skönt att jag kunde lösa de problemen jag kände av när jag hoppade upp. Mitt självförtroende i sadeln är inte direkt på topp längre, så detta kändes som en vinst i sig.
 
Däremot så tog detta pass väldigt mycket längre tid än vad jag trodde, så Copper fick lov att vila eftersom vi skulle ha stallmöte. Men ibland händer såna här saker, och då får det ta den tid det tar. Man kan inte stressa när det kommer till hästar.
 
 
Mycket beröm blir det också!
 
För att läsa mer om hästarnas träningsupplägg kan ni klicka HÄR! :)
Till top