Wanda-update

Det här med att få Wanda dräktig är inte det lättaste, mest för att hon aldrig har visat brunst i hela sitt liv. Nu när hon är pensionerad och inte tränas kommer ju dock sådant fram mer och mer. Detta fick jag från Gabriella (som har Wanda) för några dagar sedan:
 
"Wanda hade två större ägg vilket inte är optimalt då vi inte vill ha en tvillingsdräktighet. Men hon provades med hingsten under helgen iallafall och var inte alls med på noterna. Tror hon tyckte han var för på så hon blev lite rädd för honom. Vill inte sätta på språngsele och tvinga henne, då känns det inte bra...Vi kollar henne idag igen och har hon ägg kvar seminerar vi henne istället. Kan beställa semin mån-fre - fredag. Annars seminerar vi direkt på nästa brunst v24 med Dalwhinnie så får hon betäckas naturligt nästa år då hon redan fått en bebis och vet mer vad allt handlar om."
 
 
I flocken!
 
Alltså kommer planerna som var att betäcka med Dormello få läggas på hyllan, han var alldeles för framfusig enligt Wanda ;) Och istället blir det Dalwhinnie som får bli första fölets pappa. Kul det med eftersom det är min tränare Mattias som utbildat och tävlat honom! Han har berättat mycket gott om honom, framförallt vilken fin ridbarhet han har. Så nu håller vi tummarna för att detta ska gå vägen istället!
 
 
Härligt pensionärsliv! Och drottning är hon, över hela gården ;)
Till top