Bajsproblem

Första gången jag skriver en rubrik innehållande ordet bajs.. Haha! Men det är som rubriken säger problem, och det är såklart Jakobs mage som spökar igen. Helt plötsligt blev han katastrofdålig och nu sprutar det bajs ur honom. Ber om ursäkt om ni finner detta opassande, men det är lika bra att prata om de icke-glamorösa delarna också.

Han blev i alla fall jättedålig och är det fortfarande. Han togs direkt ur stora hagen där de fortfarande äter hösilage ute, och han sattes direkt helt på hö. Men än har det inte stabiliserat sig. Jag har även köpt mash och ett probiotika-tillskott till honom som jag hoppas ska hjälpa. Han är pigg i övrigt vilket känns skönt.

Det kommer bli en del förändringar framöver där detta är en stor pådrivande faktor. Får berätta mer om dem när jag sitter vid en dator. Kände bara att jag behövde uppdatera er om detta...

#1 - - mariella:

men fy :( Antar att han är träckprovad? Finns väl något tillskott man kan ge för sådana där magar? minns inte alls namnet, men dråga en veterinär. Kan han inte gå i egen hage med hö även ute? Förstår att du vill att han ska ha hagkompisar, men kanske ett alternativ ändå?

#2 - - Birgitta:

Trist som bara den men bra att du agerade snabbt.

Jag hade en häst som fick fång i november- vi hade inget gräs i hagarna (grus) utan det enda som var förändrat var att ensilagepartiet var väldigt blött.

Min häst blev först lite lös i magen men jag förstod inte allvaret och sedan fick han som sagt fång.

#3 - - Marica:

Kan tipsa om en masch från Muhldorfer som jag gav till min tidigare häst, han hade obalans i tarmsystemet och kunde var och varannan dag bli dålig i magen... Så jag gav detta http://www.muhldorfer-hastfoder.se/foder/specialfoder/scottish-mash-krauter/ och när han åt detta varje dag i liten mängd fick han tillbaka balansen och blev aldrig dålig i magen! :)

#4 - - jannike:

Hade tagit bort socker om du ger t.ex socker. Har själv en häst som det kan spruta ur, den främsta anledningen är dålig kvalité på hösilaget. Inget man alltid ser för blotta ögat utan att ta en hygienisk analys. Har provat ca 20 olika magpreparat, inget som funkar helt. Quickfix är bra vid akut diarré, är en pasta man ger. Här är det nog billigast http://www.veterinarbutiken.se/mage-tarm/631-quick-fix-30-ml.html

Sen det som faktiskt hjälpt absolut bäst (förutom grovfoderbyte till ett hösilage av mycket bättre kvalité) är den vanliga blåa bakjästen. Min häst gick från superdiarré till fasta bollar med lite vatten på 3 dgr. Sen blev de helt fasta efter en vecka. Han fick 1-2 pkt jäst om dagen från november till mars.

Nu får han ett grovfoder av mycket bättre kvalité och är inte kass överhuvudtaget

#5 - - Manda Stillnert :

Min är precis likadan just nu, tror de beror på att hon äter massa gammalt skit i hagen ute plus att de gått över på hösilage ute i hagen men hö inne. Hon har haft fång och vi misstänker även att hon haft magsår. .. Snark men brukar ge henne Gutbalancer vilket faktiskt funkar väldigt bra! Ger henne alltid dubbeldos i början första 10 dagarna. Sen får hon Glyx mash från St hippolyt varje dag, lågt med socker och stärkelse pga av hennes fång :)

Till top