Öppet brev till mina haters

Jag fick in en väldigt skrattretande kommentar här, som jag bara måste visa er alla (både haters och vänner).
 
"Är så skrattretande att läsa din patetiska blogg. Ramlade in här för ett tag sedan. Förlåt men kallade du dig utbildare? Jag skulle inte sätta upp dig på min häst för allt i världen. Du verkar ju fan rädd för hästar om de inte går som Små lamm! Jag kan sätta allt på att du aldrig kommer att utbilda Wandas föl själv. Du är för rädd och du har alldeles för fula händer. Om någon ens har givit dig sin häst att utbilda är det nog på grund av att de har en enorm och kunskap genom att lämna hästen till dig. De som är här och kommenterar förmodligen lika konstig som du är! Det skulle heller inte förvåna mig om du skriver de positiva kommentarerna själv här i bloggen. Enda anledningen till att utbilda med den hästen du har är väl för att det är så jävla snäll att du ens vågar. Det Är så tragiskt. Vet du vilket tryck det var Enköping området och utanför? Man hör inga roliga saker direkt vaken om dig eller din tidning. Anledningen till att du kan göra allt det här är för att du blir, som du kallar det, sponsrad. Av dina föräldrar!!! Och jag vet inte om man kan kalla det sponsrad utan snarare bortskämd unge. Och den här talangen du pratar om, tycker du verkligen, i ärlighetens namn(!!!?) att du har talang... då har du inte mycket självinsikt inte. Du är en bortskämd hobbyryttare som aldrig hade klarat av någonting utan sina föräldrar som betalar för alla träningar och hästar. Sen om någon tränare har sagt att du har talang? Du vet vad svaret där. Riktigt pinsamt. Det andra du är bra på är att tycka synd om dig själv, du är så full av dig själv att det är underhållning att gå in och läsa din blogg. Är du bjuder på är iaf ett gott skratt. Det ska du iaf ha cred för! Vad har ni funderat på varför det har varit så svårt för dig att få en stallplats? Tänk på det är du. Heja dig! Länge leve talangen Matilda!"
 
Jag gjorde något knasigt, jag svarade!
 
"Hej till dig, mitt största fan. Nu tänkte jag faktiskt göra något ovanligt; besvara den här kommentaren. Jag brukar nämligen inte vilja interagera med folk som du, men du har några intressanta punkter i din kommentar som jag gärna tar upp :) Jag har respekt för hästar och sitter inte upp på galningar, nej. Vem som utbildar Wandas föl vet jag inte än, troligtvis blir det inte jag då jag anser att det finns bra mycket mer kompetenta unghästutbildare där ute. Jag tror mycket på att hitta sin egen grej och hålla sig till den! Men det är ju 4 år dit, så vi får se vad som händer där :)

Sen att jag har fula händer kan jag för allt i världen inte hålla med om. Och med tanke på hur fin Jakob var i munnen nu när tandläkaren var ute för en månad sedan så har du inget belägg för den kommentaren heller.

Du säger att andra som kommenterar här är lika konstiga som jag är? Med all respekt till mina övriga läsare så hoppas jag att de har det lättare än vad jag har det just nu. Jag måste dock inflika att den enda som beter sig konstigt här är du med hittepå-mejladress och kritik bakom en anonymitet.
Vet inte riktigt vad du menar med tryck i Enköpingsområdet? VAD var det tryck på?

VARFÖR är det tragiskt att Jakob är snäll och bussig? Varför är det tragiskt att jag väljer en häst som passar mig och det jag vill göra?

Att folk snackar vet jag, och jag vet om att jag inte är älskad av alla. En newsflash till dig är kanske att jag inte älskar eller respekterar alla heller? Att det kan vara ömsesidiga tvister? För så funkar det, de du pratar med kanske är sådana som jag valt att bryta med?

Men självklart är jag bortskämd, hur många gånger har jag inte sagt det? Jag skulle inte vara någonting utan mina föräldrar. Jag skulle aldrig ha kunnat börja på ridskola eller ta tillvara på min talang genom egna hästar och kompetenta tränare. För ja, talang har jag. Sedan kommer jag aldrig bli proffs för jag är (hör och häpna) för feg för det.

Jag har aldrig haft svårt att få en stallplats, jag har haft svårt att stå kvar på ställen där det har brustit i grundläggande saker (som exempel hösilage till en häst som blir sjuk av det). Det är jättetråkigt att folk ska behöva bli så butthurt av att jag väljer att flytta min häst, förstår inte hur det kan vara så fruktansvärt för andra än för mig som måste göra allt det besvärliga?

Äsch, gå ut med dig i solen ditt pucko. Tina upp lite för tusan. Jag har mig veterligen aldrig sårat någon "Jaduu" och jag kan med gott samvete fortsätta med min dag. Hoppas du tar dig en ordentlig kurs i det Svenska språket, alternativt korrekturläser nästa gång du vill ordbajsa här, det gör det mycket enklare för mig att besvara din kommentar.
Heja mig, diss till dig. Hejdå!"
 
Och jag vill att ni alla ska få se vad jag får in för skräpkommentarer här. Det går i vågor, först kommer ingenting och sedan kommer massor på en gång. Jag vet inte varför det är så, men under de snart 10 år jag har bloggat har det alltid varit så. Det jag nu frågar mig är varför det är så jävla känsligt med att jag har häst och kan hålla häst med bidrag (sponsring, kalla det vad du vill) från mina föräldrar? Varför det är så känsligt att jag öppet säger att jag har talang? Varför det är så känsligt att jag har bytt stall femtioelva gånger (vilket är asjobbigt varje gång)? Varför är det så hemskt?
 
Jag är en känslig och intelligent tjej, med stor talang i sadeln. Men jag är också alldeles för feg för att bli proffs (vill inte rida annat än snälla hästar). Varför är det då tragiskt att jag väljer en häst som passar mig och som är snäll och bussig? Finns absolut inget tragiskt alls i det, för det ska vara kul att åka till stallet och rida varje dag :) Det ska man kunna göra utan en klump i kagen.
 
Jag tycker att det är så fruktansvärt sorgligt att efter 10 år fortfarande få kritik för att mina föräldrar har valt och fortfarande till viss del väljer att lägga pengar på min ridning. Det rör väl ändå ingen annan än dem? Jag minns hur min mamma till och med fick skriva inlägg om detta då jag var tonåring, att folk skulle sluta ifrågasätta min familjs ekonomi. Jag undrar om det är samma personer som fortfarande stör sig på detta eller om det är nya som blir förbannade? Och jag undrar VARFÖR det är så himla sårande att jag får ekonomisk support hemifrån?
 
Ni kan kommentera vad ni vill, den enda som ser töntig ut är den som ordbajsar bakom en skärm utan att säga vem denne är. Kan man inte stå för vad man har att säga så ska man inte säga något alls. Man kan tycka vad fasen man vill om mig, huvudsaken är ju att folk som jag har i min närhet vet vem jag är och hur det ligger till. Jag har det asjobbigt nu med min KBT-behandling, men jag tycker inte synd om mig själv. Det har aldrig varit synd om mig. Inte när jag har fått ta bort hästar, eller avbryta allt med Wanda på grund av hennes skada. Det har varit synd om hästarna. Jag har blivit ledsen och knäckt, men mitt liv har gått vidare ändå. Och det är inte synd om mig.
 
Vad som skulle vara trevligt vore om alla som vill slänga iväg något grinigt kunde göra det här, men med namn (för- och efternamn) samt en mejladress där jag då kan nå personen i fråga. Annars känns det ganska meningslöst att ens låta er kommentera, för varför ska ni veta allt om mig medan jag vet noll om er? Varför ska ni ha min identitet då jag har ert IP-nummer? Lite mer än så kan ni ge mig.
 
Jag vill inte tysta er haters, jag vill låta er ge er till känna. Låta er komma till svars för era åsikter. Jag vill möta er och prata med er. Men jag vet ju att ni aldrig skulle våga det. Så då blir det väl locket på. Om någon skulle vilja stiga fram ur skuggorna men inte vill göra det här så kan ni mejla mig på myrrhamatilda@live.se så fortsätter vi där.
 
Nu ska jag ut i solen.
#1 - - Sara-Sofia:

Men herregud vad är det för dåre!! Kan ju berätta att jag som är 35 år snart och jobbar heltid ändå får pengar då och då av min genomsnälla pappa som vill bidra till hästeriet. Den dagen jag har barn lär jag vilja hjälpa dem så mycket jag kan ekonomiskt med. Jag hoppas verkligen inte du tar åt dig Matilda för du är en inspiration för många av oss med din hästhållning och dina fina händer.

Svar: Du <3<3<3
Matilda Holmström

#2 - - Sara-Sofia:

Men herregud vad är det för dåre!! Kan ju berätta att jag som är 35 år snart och jobbar heltid ändå får pengar då och då av min genomsnälla pappa som vill bidra till hästeriet. Den dagen jag har barn lär jag vilja hjälpa dem så mycket jag kan ekonomiskt med. Jag hoppas verkligen inte du tar åt dig Matilda för du är en inspiration för många av oss med din hästhållning och dina fina händer.

#3 - - Fanny:

Än är inte den sista idioten född.

Jag har följt dig länge nu. Tror att jag började på Tlop-tiden om jag inte minns fel. Jag gillar verkligen din inställning till hästarna och jag har blivit väldigt inspirerad av dig. Bland annat tänker jag då och då på ett uttryck du använde förut när du red din häst i "nollan" (tror du uttryckte dig så iaf eller när du tipsat om att göra olika saker vid varje bokstav för att få en uppmärksam häst.

Det är inte ofta jag kommenterar för jag gillar det du skriver och visar det genom att gå in ett par gånger per dag istället för att skriva i kommentarsfältet. MEN ibland bara mått jag skriva några ord och nu vill jag visa att du tacklar kommentaren helt rätt. Du har en bra hästhållning och en trevlig ridstil.

ps. spännande att man kan ha "fula" händer. Vad betyder det egentligen?

Svar: Vad kul att du fortfarande är med här! Och tack för att du tog dig tiden att skriva din kommentar <3 Hahaha, ja det var en knasig formulering ;) Kram
Matilda Holmström

#4 - - Sara:

Men herregud, jag blir helt matt av den där kommentaren. Bra svarat av dig, och jag hoppas verkligen att du har styrka att inte ta åt dig ett enda ord av såna galenskaper. Lev ditt liv som du har det och vill ha det, är det jobbigt för andra så är det inte ditt problem. Du ÄR bra och talangfull och det räcker gott att du vet det själv, du behöver inte bevisa det för någon annan än hästen du sitter på. Jag fortsätter heja på dig, även om jag är dålig på att kommentera här! Lycka till!

Svar: Nej, jag tar inte åt mig. Den dagen personer skriver sådant till mig med möjlighet för mig att kontakta dem (alltså kommenterar under sina riktiga namn) så kan jag börja fundera på kommentarerna. Tack Sara, kram!
Matilda Holmström

#5 - - Mandastillnert:

Hm som någon skrev, den sista idoten är inte född ännu tyvärr ..
Jag har själv föräldrar som sponsrar mitt hobbyridande och har alltid gjort, min pappa är snäll och låter min ponny bo gratis plus hö om jag köper spån,kraft och skor själv till henne. Min mamma står för hennes försäkring som inte kostar många kronor om året egentligen men hon anser att man ska uppmuntra sina barn till deras hobbys. Jag kommer aldrig mer jobba med hästar, och jag är ingen jätte talang men jag är stolt över allt slit jag lägger ned, min syn på hästar och hur BRA mina hästar har de, de är så mycket viktigare och jag kommer aldrig bli full lärd varken inom ridning eller träning av travhästar även om jag utbildat mig. Mina hästar är min hobby, mina vänner & min avkoppling. Stå på dig Matilda, de viktigaste är att båda dina hästar har de bra <3

Svar: Kram <3
Matilda Holmström

#6 - - Helen:

Oj hjälp.. Vad får man egentligen ut av att kommentera sådär? Har man något emot någon så tar man väl det privat. Eller håller käften...

Om du orkar, kan du berätta om din kbt-behandling?

Svar: Om du vill kan du mejla mig på myrrhamatilda@live.se eller skriva på facebook så berättar jag mer!
Matilda Holmström

#7 - - Daniela:

Alltså, HAHAHAHAHA! Såna där patetiska troll är så jävla roliga att skratta åt, vad tror de ens att de är, förutom idioter? Varför lägger man tid att skriva en sån lång kommentar, har man inget att göra i livet? Hahahah herre min tid! Och here you go hater, välkommen att klicka in på min blogg och se att jag är en riktig människa! Hahah herre gud jag skrattar än

#8 - - Birgitta:

Det var minsann någon som verkligen ville utnyttja sin yttrandefrihet!

Jag får i princip aldrig sådan smörja på min blogg men de ytterst få gånger det händer publicerar jag alltid skiten för jag tycker att det är så underhållande när folk faller på eget grepp så att säga.

Man kan ju inte annat än skratta åt en stackare som inte ens kan uttrycka sig förståeligt alla gånger och med "tusen" stavfel osv....

Lite skämt och lite allvar (dyslexi osv kan ju ligga bakom) men detta är baksidan av att kunna gömma sig bakom en skärm.

Och att pengar sticker folk i ögonen är ett känt faktum liksom om/ när man som vuxen "sponsras" av föräldrar/ partner.

Väljer man att blogga riskerar man tyvärr dylika påhopp men som sagt blir det oftast mest pinsamt för den som kommenterar.....

Svar: Ja, det blir ju enbart pinsamt för den som kommenterar.
Matilda Holmström

#9 - - Tanja:

Oj oj vilket troll! Tycker att du skrev ett bra svar, och att du är ett föredöme som alltid ser till hästarnas bästa!

Svar: Tack Tanja <3
Matilda Holmström

#10 - - Rackemarie:

Jag tycker det är jätteskönt att du inte sätter upp en perfekt fasad. Att du dessutom är lite feg är ännu bättre. Hög igenkänning på den;) Fortsätt med ditt bloggande. Håller på dig!

Svar: Haha, ska fortsätta med min feghet ;)
Matilda Holmström

#11 - - Jennie:

Förlåt, men man kan ju inte vara mentalt stabil och välmående när man skriver såna saker. Det skulle även förklara varför du får kommentarerna i "skov", jag tänker direkt att det är nåt som utlöser beteendet hos personen i fråga och att skribenten inte mår helt väl, för att uttrycka det milt. Vuxna, sansade människor kan framföra kritik (inte för att detta kan klassas som kritik i den meningen) på ett konstruktivt sätt, ungefär motsatsen till hur ovanstående kommentar tolkas.
Tragiskt, men lägg inte energi på det för min första tanke är att det är en psykiskt instabil människa som skrivit, faktiskt.

Svar: Känner samma sak, fast jag måste också inflika att även om man är mentalt instabil så måste man kunna skilja på att vara snäll eller elak. Därför tror jag att ovanstående kommentator är rent ut sagt elak ;)
Matilda Holmström

Till top