Ultuna imorgon igen

Kopierat från min instagram:


Igår sprack Jakobs operationsärr upp. Han har haft en fortsatt knöl där efter operationen men jag har antagit att det är ärrvävnad och att det försvinner med tiden. Knölen har under tiden förändrats men inte försvunnit. Den har blivit mindre men toppigare om ni förstår vad jag menar? Igår efter hoppningen smörjde jag in hans ben med kylbalsam och benet sprack upp och det kom var. Bilden tog jag direkt, sen kunde jag klämma ut ❗mycket mer❗ Sedan försvann knölen nästan helt, men han har ett litet sår kvar. Pratade med Ultuna och de vill att jag kommer in för koll imorgon, med ultraljud och de tror spontant att han behöver opereras igen då det kan vara skräp kvar i benet. Jag hoppas verkligen att det inte är så, för det känns otroligt dumt att söva honom igen och med lång konvalescens efteråt då han bara mår dåligt. Så imorgon får ni gärna hålla tummarna för Jakob. Hoppas att det som ville ut kom ut med varet och att han har renat sig själv! Ändå glad över att han fortfarande inte har ont av detta och att han är lika glad som vanligt!


#1 - - Cornelia:

Näe men vilken otur! Hoppas verkligen att det inte behövs en operation till!

#2 - - Anne:

Meen så tjatigt att fortsatt ha problem med en sådan "skitsak". Hoppas verkligen att det lösesig för gott nu på Ultuna. Ändå skönt att han är helt opåverkad. Typiskt sådant lite gammalt "dött" sår som liksom inte vill läka. Att det ändå sprack upp och kom ut av sig själv tar jag som ett gott tecken. Håller tummarna :)

#3 - - Evelina:

Jag hade samma problem med min häst, han opererades för en liknande knöl. Efter operationen gick det några månader innan det sprack upp och veterinären tyckte då att det inte behövdes opereras igen. Det läkte ihop men han var fortfarande svullen (ej öm), sen efter ett år sprack det upp igen. Även denna gång sa veterinären att det var helt normalt och det behövde inte opereras igen. Efter det bytte jag veterinär och denna bokade in en operation på en gång. Efter den senaste operationen försvann knölen helt på en gång :) Så jag rekommenderar att du gör en till operation, det är värt det, hade jag gjort det hade jag sluppit flera långa månader av konvalescens. Jag ångrar väldigt att jag lyssnade på den första veterinären, men det är lätt att vara efterklok.

#4 - - JenniferDressage.se:

Håller tummarna, hoppas verkligen det går bra så ni slipper det där "tjafset" mer nu... ❤️

Till top