Mer vikt på bakbenen!

Nu har jag tid att skriva om gårdagens träning för Mattias Jansson :) För det första vill jag som alltid poängtera hur snäll Jakob varit, duktig med lastningen, stått som ett ljus i lastbilen, snäll att göra i ordning och helt okomplicerad att rida! Väldigt roligt att Mattias fällde kommentarer som "men är han inte väldigt stor för att vara frieser? Ser dem mer som runt 160 med köttbullekroppar" haha! Älskar frieser, men det är skillnad på modell och modell <3 Dessutom framhävde Mattias hur bra Jakob skrittar och galopperar, något som också kan brista hos frieser eftersom de i grunden ju ska köras i trav och fokus ligger på den gångarten vid avel osv. Så det känns ju kul at Mattias verkligen tycker om Jakob, att han är fin för att han är fin. Inte "att han är fin för att vara frieser". Heja Jakob :)
 
Igår fick jag fokusera på att ha stöd på yttertygeln, kvicka upp bakbenen med hjälp av kvartsvändningar i skritt och trav (samt lite samma tänk i galopp). Ur det arbetet var målet att han skulle bli kvick i sina bakben och ta mer vikt på dem, utan att han blir springig och hetsig fram. Helt enkelt vinkla in bakbenen mer under kroppen och vänta på mig hela tiden. Ett arbete som var väldigt jobbigt för Jakob då det ju är nästa steg för honom.
 
Tidigare har vi mer fått ösa på friskt framåt och erbjuda stöd. Men nu suger han ju själv tag på bettet, och då måste halvhalterna förbättras så att energin inte går förbrukad då den rinner ur kroppen. Jag måste helt enkelt våga fånga upp energin och lita på att han fortsätter gå. Liten börjar bli stor helt enkelt! Tänkte att jag lägger up två videoklipp här som jag fått upp på min instagram. Har inte hunnit gå igenom allt filmat material än, så det kommer från vänstervarv senare!
 
 
#1 - - Cornelia:

Alltid roligt när det börjar bli mer "ridning" på de små :) Kul att det går så bra, att han är fin vet vi ju redan ;) du har en riktig pärla!

Svar: Ja, det börjar helt plötsligt bli "riktig dressyr" även om det fortfarande är grundridning. :)
Matilda Holmström

#2 - - Ellen - tävlingsryttare:

Ja han är verkligen jättefin!

Svar: <3
Matilda Holmström

Till top