Trappar upp träningen

Nu trappas Jakobs träning upp! Fortfarande mycket skritt, men längre pass och även lite svårare saker. Idag började vi med promenad i skogen följt av dressyr i ridhuset. Efter det en dusch och sen 20 minuter i skrittmaskinen. Börja på skogsstigar, träna på fibersand och avsluta på grus/fast underlag - perfekt! 


Vi red tillsammans med en liten ponny idag och Jakob hade svårt att fokusera, det är tydligen jättekul med andra hästar i ridhuset. Han blev väldigt pigg och ville gärna springa till henne, men efter 511 övergångar kändes han flott! Galoppfattningar från skritt, till och med galippfattning till förvänd från skritt - så duktig! Fick faktiskt samla upp honom lite i traven då han travade på för kung och fosterland. Man måste även kunna trava långsamt. Avtravningen kändes jättefin. Små, lugna steg med lååååång och låg hals där munnen var helt jämn om bettet. Nu är vi igång på riktigt!

Kändes förövrigt väldigt bra att leda fram honom i skogen innan, då fick även jag värma upp så jag kände mig fräschare när jag satt upp. Inte så stel :)


Till top