Ett till bakben att tänka på

Alltså gårdagens träning med Jakob för Åsa, vad ska jag säga?! Det blev lite kortslutning hos Jakob och det enda vi kunde göra var att klappa honom och skratta åt hela situationen. Men vi tar det från början..


Började med att rida diagonalslutor i skritt och trav. Där gör han precis så mycket som förväntas av honom i dagsläget, och för att vara tredje gången vi tränar på det är vi mer än nöjda. Jag fick tänka på att bromsa bogen med innerhanden istället för att be om mer ytterbak. Detta för att om jag lägger på mer ytterskänkel så kommer han också ta större kliv i fram, och på det stora hela blir då böjningen densamma och vi har inte kommit åt grundproblemet i bålen. Fick även rida lite långsammare i detta, för som Åsa sade "många har så otroligt bråttom att komma till fel ställe", och det finns ju ingen vits med det! Jag fick även leda med yttertygeln för att få med mig rumpan mer, istället för att lägga på mer skänkel. Fungerade jättebra!

Efter slutorna kom vi fram till att dagens problem låg i böjningen till vänster. På tre veckor har Jakob alltså bytt sitt svåra varv! Och istället för att sitta och nöta i slutorna och kanske skrämma honom i det arbetet gick vi in på volten och jobbade. Där fick han gå med böjning till vänster och svagt in med rumpan. Gick bra i skritt och trav..

Sedan kom kortslutningen. Vi skulle ur det komma fram i galopp och Jakob bara kunde inte koordinera sig! Jag fattar galopp varpå han hoppar upp och ut med rumpan. Alltså ett jämfota hopp bak för att få trycka ut sin bakdel. Vi försökte typ 10 gånger till och han svarade på samma sätt. Det var som att vi hade skruvat på ett till ben på honom som han trasslade in sig i, haha. Han är ju absolut inte dum, och jag vill ju fortsätta hålla honom positiv till arbetet, så istället för att nöta vidare så gav jag honom lång tygel och klappade honom, gick över i andra varvet där han gjorde riktigt bra fattningar och kunde få mer beröm. Bytte tillbaka till det svåra varvet och lät honom bara rulla in i galopp för att bryta mönstret. Sedan kunde vi göra bättre fattningar. Inte perfekta men i alla fall utan det där skuttet bak, så det får ju anses vara en förbättring! Efter passet var han supersvettig runt höger bakknä så detta var otroligt jobbigt för honom även om det kan verka banalt att göra en galoppfattning från skritt. Men vi träffade helt enkelt rätt punkt och det blev styrketräning deluxe. Hemläxan inför nästa träning är såklart att få in höger bak inunder honom i vänster varv ;)

Nu ska han få pausa några dagar innan vi jobbar vidare. Han känns otroligt fin och vi har tagit så många kliv framåt på de här tre träningarna för Åsa. Glad över att ha hittat rätt tränare och otroligt tacksam för att mina föräldrar sponsrar med träningspengar så att vi kan göra denna resa ♡☆


Till top