Sadelkoll

Idag kom Jimmy (Sadeldoktorn) ut och kollade mina sadlar. Sedan April rider jag ju i en Erreplus Rembrandt då jag fick ont i höften av min Butet. Den passade fortfarande Jakob men jag behövde en sadel med smalare midja då han är så bred högt upp (Wanda har mer bredd i bålen). Det kändes lite konstigt att köpa ny sadel till Jakob när den vi hade faktiskt passade honom... Men idag kändes det rätt skönt då han faktiskt har vuxit ur den nu! Vi lade nämligen på den också för att kolla läget, och den passar inte längre. Medan Erreplusen låg i fortsatt fin balans, och han hade gott om plats att röra sig med den. 


Så nu känns det riktigt skönt att vi faktiskt tog steget till en ny sadel där i April, för det har nog bidragit till att han har kunnat muskla sig så fint som han har gjort. Min Butet sparar jag till Wanda och hennes bebis, vill absolut inte sälja den och planen är ju att Wanda ska ridas igen i framtiden :) 


#1 - - Linda:

Hej! Tack för en trevlig blogg och grattis till din fina häst! Kan du inte berätta lite mer om din erreplus rembrandt! Hur är passformen för häst och ryttare? Hur tycker du att den känns jämfört med andra sadlar, tex equipe, childeric, antares? Funderar på en rembrandt till min häst med kort sadelläge, rund, ganska platt rygg som bli rak vid arbete. Vill själv ha en sadel med bra stöd för skänkeln, men får som du lätt ont i höfterna och behöver därför en smal midja. Inte lätt detta med sadlar!

Svar: Tack snälla! Jag har inte ridit i Equipe eller Antares, men har erfarenhet från Jaguar, Childeric, Butet, Bates osv. Så jag kan ju göra en kort analys med de sadlarna i åtanke. Jag gillar Rembrandten för att den gör att jag sitter relativt fritt. Jag gillar inte sadlar som låser fast mig, som typ en Childeric gör. Om du vill ha en sadel med mycket stöd rekommenderar jag den inte, utan då skulle jag nog kolla på en Erreplus Adelinde istället!
Matilda Holmström

Till top