Equiband!

Jag fick äntligen Equiband i julklapp från mina föräldrar, så nu ska Jakob få jobba sig till sitt livs bästa form! 😍 

(null)

(null)


Equiband aktiverar magmusklerna, dvs underlinjen som alltså höjs vilket leder till en höjd överlinje. Den aktiverar även bakkärran  med bandet bakom rumpan. Det leder alltså till att hästen vinklar sina bakben bättre, sätter sig mer, höjer fronten, jobbar korrekt i sin core-muskulatur samt länger ut halsen. Detta utan att på något sätt hålla fast eller spänna in. 

Jag har läst mycket på Svensk hästrehab hemsida, där det även är beställt, och försökt ta till mig av hennes träningsfilosofi. Så nu joggar Jakob med dessa varje avsutten träningsdag. Han jobbar i ett långsammare tempo, då fart döljer eventuella balansproblem. Han har ju alltid varit en häst som man fått "jaga på", men nu helt plötsligt vill han springa på mer så jag får bromsa honom så han hittar sin balans på ett korrekt sätt. 

Även fast det ser ut som att han knappt jobbar om man bara kollar på oss snabbt på banan, så blir han suuuupertrött. Han använder nämligen sin kropp på ett helt annat sätt. Han börjar spåra bättre (höger bak vill alltid komma ut till höger annars), halsen blir längre direkt och nosen söker sig framåt. Ryggen svingar på ett annat sätt och han frustar så mycket. I skritten har han redan lärt sig att bli ordentligt lång och låg utan att för den sakens skull falla på bogarna, och han har ett bättre påskjut i skritten samt i övergången från trav ned till skritt. 

Planen är att han kommer jobba med equiband 3-4 gånger i veckan under minst en månads tid, blir säkert detta tänk under två månader i och med min operation. Därefter kommer de användas både under ridning och vid markträningen. Men först kör vi fyra veckor och sen ny utvärdering! 😁💪🏻
#1 - - Emma:

Oj vad kul att du märker så stor skillnad!

#2 - - Anonym:

Vilken fin present! Jag har ju jobbat Murre med equibanden i drygt ett år nu, och skulle aldrig vilja vara utan :) longerar/tömkör med dem 1-2 gånger i veckan. Min massör/rehab-tant i Enköping som rekommenderade det faktiskt och jag fick ett träningsprogram av henne också. Övergångar är riktigt bra när de kommit lite längre, galopp också :) Jag longerar i bara grimma för att påverka huvudet så lite som möjligt :)

Svar: Vad kul att du kör med dem också! Jag bytte faktiskt till grimma nu senast, och upplevde bästa passet med equiband hittills! :D
Matilda Holmström

#3 - - Katarina:

...du fattade nog att jag skrev kommentaren över 🤣

Till top