Film på Jakob!

Hej på er! Sedan förra besöket på Ultuna har vi tränat vidare, och Jakob känns fortsatt jättefin. Visste ni att jag bara har haft ett enda dåligt ridpass på honom under all vår tid tillsammans? Det är rätt imponerande tycker jag!Hursomhelst, vi tränar på som sagt. Jobbar korta och intensiva stunder för att hålla glöden framme hos honom. Så fort en rörelse är avklarad får han beröm och kort paus. Det kan till exempel vara sluta på långsidan i trav, ned i skritt och klapp, lång tygel en kortsida och sen korta tyglarna igen och fortsätt jobba. På detta sätt känner jag att han håller sig motiverad och nyfiken på uppgiften. Dessutom är han rätt taggad och känslig just nu, så det är jätteviktigt att jag lägger in kravlösa pauser där musklerna blir långa och han slappnar av både kroppsligt och mentalt.
 
Igår tränade vi för Emelie Änges igen, och det gick riktigt bra. Hon fick rida först, och de provade på lite rörelser samt gjorde de första galoppombytena. Eftersom hon har jobbat i Hollande med Adelinde så vet hon hur de tränade frieserhästarna där, så hon hade bra övningar inför bytesinlärningen. Frieser galopperar ju lite annorlunda och det är mycket kropp att få med sig i bytena. Jakob bytte inte rent de här första försöken, men han bytte fram och kom med bak efter några språng. Viktigast med övningen var att se om det överhuvudtaget gick att rubba hans galopp och om han förstod grejen med att lägga om sina ben. Detta blir bra!
 
Jag fick träna på öppnor och slutor i trav. Där ska jag tänka på ytterligare ytterskänkel i öppnan, då tar han för sig ännu mer framåt. Även i slutan kan jag be om ytterligare bakdel. Båda rörelserna flyter på väldigt fint! :) Sedan fick jag jobba med att korta galoppen på volten. Detta var jobbigt för i det läget var han trött efter passet, men han försökte ändå och gjorde sitt bästa. Det är vad jag gillar mest med honom, att han alltid försöker och aldrig blir istadig eller sur fastän det kan kännas jobbigt ibland. Tror att det är min smarta träning som givit det resultatet (ja, klapp på axeln till mig).
 
Jag ska ju bjuda på film också! Den är inte från gårdagens träning utan vi filmade i måndags. Han var superkänslig och busig, så blev lite avvaktande ridning från mig. Ni vet när de "burrar" i hela kroppen när man lägger till skänkeln? ;) Hursomhelst tycker jag att han ser jättefin ut! Han ligger bra i handen, bär sin hals fint och kommer fram bra med pannan. Bakbenen är väl engagerade, och att fortsätta med detta jobb kommer med all säkerhet även få fram nosen de sista centimetrarna :) Tack till Daniel som filmade!!
 
 
Till top