Det går framåt på alla plan

Nu har jag hunnit rida in mig lite mer med sadeln och den fortsätter att leverera bra känsla. Jakob tillåts höja ryggen och manken på ett annat sätt, han rör sig överlag mycket bättre och dragläget är nu enklare att finna. Nu fungerar helt plötsligt halvhalterna mycket bättre, och man kan faktiskt göra mer nyanser inom de olika gångarterna. Inte bara snabbt eller långsamt ;) Medryttaren provade även att hoppa honom nu i helgen och även detta var en stor förbättring. Runda språng, bra taxering till hindren och en mycket mer positiv inställning överlag!
 
 
 
Även Jakobs knöl har det gått framåt med, typ... Vi har ju lasrat den en eller ett par gånger i veckan nu under en tid och först försvann den helt, för att sedan komma tillbaka större än någonsin. Vår tanke med själva behandlingen var att provocera den, antingen försvinner den eller så blir den större och spricker. Den har gått från mycket liten och mjuk till att ändra karaktär igen och nu vara väldigt hård och stor som en knuten näve ungefär. Gud vad jag ansträngde mig för att skriva det där på ett icke-snuskigt sätt. Nu är den dock större än någonsin, så jag bokade tid för ett ultraljud. Min förhoppning är att vad det än är där inne så har det börjat drivas ut ordentligt, och att vi nu faktiskt kan öppna upp det och få ut allt. Han är fortsatt ohalt och är inte öm över den. Däremot så är den varm, så den är ju helt klart inflammerad. Tid nästa vecka, och så länge ska han träna som vanligt!
 
 
 
För min del går det framåt på hälsofronten också. Jag har varit på gruppmötet som man har inför sin överviktsoperation. Och jag har nu även fått tid hos psykologen nästa vecka, vilket även det är ett steg mot operation. Under tiden tränar jag på att tugga maten läääänge och att ätta långsamt, det går över förväntan bra!
 
Wanda har flyttat in i fölningsboxen nu, och bor på dryga 20kvm. Hon har kommit in i en kräsen period och vill inte äta hö som har nuddat spånet, så hon äter grovfoder ur hönät. Dåligt för nacke och tänder, men vad gör man inte för att hon ska få i sig sin mat... Hon fäller som sjutton och magen är väldigt stor och rund. Dryga två månader kvar tills fölis är planerad. Jag skulle vilja ha namnförslag! Blir det en hingst ska namnet börja på Z och blir det ett sto ska det börja på W. Namnet får gärna anspela på båda föräldrarna som ju är Wanda och Zafferano. Jag har mina egna tankar kring namn, men ni kanske kan komma på något mer passande! Så hit me :D
 
 
#1 - - Stina:

Waffle om det blir ett sto och Zando om det blir hingst😘

#2 - - Ida:

Kan inte komma på nått bra namnförslag men kan ge tips på hur jag pusslade ihop namnet på min uppfödning.
Han är e Sir Oldenburg och U Gema så hans namn blev Sir Gemboy 🙂
Gem betyder pärla på engelska samt relaterar till mammans namn.
Du vet att zafferano betyder saffran på italienska va? 😉 där kan man kanske göra en koppling om fölet får samma färg som zafferano.

#3 - - Birgitta:

Heter hon inte Warum Ich?

Svar: Nej, det gör hon inte :) förra ägarna hade fuskat med namnbytet, så det var inte inregistrerat annat än på tdb! Vi blev rätt chockade efter att ha tävlat under det namnet i alla år.
Matilda Holmström

#4 - - Olivia:

Zanderano? Zandrano? Zwanda? Fast det sista låter kanske lite feminint iom med ändelsen 🤔
Wanderano? Wafferano? Nae de låter lite väl maskulina kanske. Wanzana? 😜

#5 - - Emma:

Zalando om det blir en hingst! Blir han rödfux kan du ju kalla honom för Salsan. :)

W är svårare. Wanderlust? Wanderer? Inte så stoiga namn kanske. Gillade Waffle, särskilt om det blir en isabell! Gräddvåfflan alltså.

#6 - - Amalie:

Röstar på Zalando och Wafferano 😁

#7 - - Birgitta:

Bara för det hade jag tyckt att WHY NOT hade varit klockrent !

#8 - - Stina (Runar):

Zlenderman
Zazu - Meaning: movement (Hebrew)
Zamson

Stonamn lite svårare :o

#9 - - Karin:

Åh så spännande med fölis!

Stonamn - Werona, Wera, Wafer, Wowzana

Hingst - Zaffiro , Zenzero , Zircone, Zucchero

Svar: Vilka bra förslag!! :)
Matilda Holmström

Till top