Fjortonde besöket på Ultuna för Jakob

Idag var det alltså dags igen; Ultuna för Jakob. Han har inte åkt lastbil sedan december så det var väldigt kul att han sprang på lastbilen, stod still båda resorna och tog allt med ro även på Ultuna. Han kollades på rakt och böjt spår, samt böjdes i fram då han har en märklig ojämnhet kvar ibland på böjt spår i höger varv. Han liksom trycker ned manke/bogparti under något steg så en ojämnhet uppstår. Men vid böjprov var han klockren, så detta är allra troligast en fråga om balans. Absolut ingen hälta eller ömhet över knölen på bakbenet. 

In på ultraljud sedan och nej, vi kan fortfarande inte hitta något i bakbenet. Visst ser man svullen och inflammerad vävnad, och visst finns det lite vätska i den. Varför den ändrar sig kan ingen svara på. Men operation igen vill de inte försöka sig på då han inte har ont i den. Därför ska vi fortsätta ha is i magen och inte göra något om han inte får ont i den. Anledningen till att jag åkte in denna gång var för att den blivit så stor, men han har inte visat någon hälta eller ömhet. Jag kände att jag ändå ville kolla upp den. Nu ska han sova med Back on Track på bakbenen och dessutom få Voltaren på knölen i 10 dagar, så får vi se hur det utvecklar sig. Han får träna som vanligt under tiden! 

(null)

(null)

#1 - - Cornelia:

Så himla märkligt det där! Man undrar ju verkligen varför den ändras så... Skönt ändå att ha kollat den, då är det ju bara att träna vidare och hoppas det blir bättre, eller iaf oförändrat.

Svar: Ja, men jag får väl försöka ignorera att den ändras från dag till dag och träna vidare. Han är ju som sagt pigg och fräsch, helt ohalt, så borde inte ha dåligt samvete :)
Matilda Holmström

#2 - - Anette:

Se till att inte ha Voltaren under bandaget bara. Huden kan ta väldigt mycket stryk av det. På min häst blir huden blistrad direkt. Måste vara väldigt noga med att få bort all Voltaren innan jag lindar.

Svar: Tack för att du sade till!
Matilda Holmström

#3 - - Emma:

Är Jakobs knöl det man kallar windpuffs på engelska? Har bara hört talas om windpuffs men aldrig sett några. Lär mig i alla fall av det du delar med dig av här. :)

Svar: Ingen aning, men ska genast googla!
Matilda Holmström

#4 - - Emma:

Himla mysko med den där knölen han har, men jag hoppas att det löser sig på något vis, och att han slipper ha obehag av den. Han är ju en så fantastisk häst efter det man kan se av honom på din blogg, fast jag måste erkänna att ;-) jag saknar hans man! Jaja, han är lika fantastisk i kort man, men kanske inte riktigt så John Bauer-esk om du förstår mig. :-)

Svar: Blööö, jag saknar också lång man :( Fast den växer på rätt bra så vi är snart tillbaka med lite längd i den förhoppningsvis!
Matilda Holmström

#5 - - Linda:

Människor får ju tex fistlar eller liknande inkapslade inflammationer som går upp och ner och är svåra att tömma och behandla med antibiotika. Jag har ingen aning, men tänker att detta ju borde vara någor som även hästar kan få?

Svar: Ja, han har ju två fistelgångar i knölen. Så det lär ju vara detta han har. Sen tål ju inte Jakob antibiotika, och vi kan inte ge metacam då hans mage kraschar på det. Så jag smörjer på med Voltaren och hopps att det kan häva inflammationen :)
Matilda Holmström

Till top