Mycket har hänt

Under den dryga månad som jag valt att ha bloggen stängd har mycket hänt. Det är på sin plats med en liten summering :) 

Jakob har varit på Ultuna och behandlat höger framben då han hade en liten hälta där. Eftersom han inte tål metacam var vi tvungna att spruta kota och hovled. Detta har troligtvis kommit på grund av vrickning. Vi har även hunnit med återbesök efter tre veckor skritt och vila men det var fortfarande inte 100% bra så han skrittar mer. Ska höra av mig till Ultuna nästa vecka för ny plan, men jag har kollat honom och det känns som att det går åt rätt håll. Däremot har hans knöl blivit större igen och även den här undersökts. Pågående inflammation men helt ohalt och obekymrad. Diskuterade med kirurg om operation men han ville inte skära i en häst som inte har ont. Dessutom berättade han att fistelgångar tydligen är rätt vanligt på frieser och att de även kan vara återkommande. Om någon hittar forskning på detta får ni gärna dela med er!

Jakob har även hunnit med att få en allergisk reaktion av något, troligtvis ett nytt täcke. Så han hade nässelutslag över alla klippta partier av kroppen.
Frodo och Sam är namnet på våra nya kattungar! De flyttade hem för några dagar sen och är riktiga energiknippen. Otroligt söta såklart!Wanda är mer svårfångad än någonsin, hennes dräktiga jag gör henne mer som sig själv, haha. Hon är extra vaktig och håller stenkoll i hagen (på ett snällt sätt), extra kelig när man väl får tag på henne, rör sig extra bra när hon springer runt mig i hagen. Ni fattar - extra allt! Idag är nedräkningen nere på 99 dagar till planerad fölning. Tvåsiffrigt alltså! Jag ser så fram emot detta! Och dessutom har jag börjat spåna lite på hingst inför nästa betäckning. Enklast blir det väl dock när fölet är rätt och vi får ett hum om vad Wanda lämnar också.Jag har varit hos läkaren och har tagit första steget mot överviktskirurgi. Det är en lång väg dit och man ska gå igenom mängder av läkarbesök så jag kommer faktiskt under tiden börja träna och äta "rätt" igen för att se om jag kan lösa det denna gång. Har ju inte fungerat tidigare men detta kanske är gången det släpper. 2018 kommer hursomhelst bjuda på en hälsoresa hur det än blir!

Nu ska jag starta dagen här hemma, det känns kul att vara tillbaka och skriva här. Också kul att så många av er redan har hittat tillbaka ♡
#1 - - Frida:

Vad roligt att din blogg är öppen igen, jag har saknat den :)
Så söta kattungar!
Tråkigt med Jakob och "knölen". Kom att tänka på vet. Göran Rydén här i Skåne, han är duktig på att operera och har själv haft många frieserhästar så han kanske vet mer? Vet inte om han är verksam men googla och se, du kanske kan få ngt bra råd om du ringer eller mailar.
Lycka till med din operation, vet många som blivit hjälpta av den och du har ju verkligen kämpat på länge med det här!

#2 - - malin:

Hej Matilda, kul att bloggen är öppen igen =) Jag vet att du kämpar med vikt och med huvud, men jag ber dig verkligen att fundera på en operation är rätt för dig. Det drar med sig så mycket mer och helt ärligt något är rejält skevt i världen om vården ger dig en operation utifrån den bilden du visar här. Extrakilon absolut, men inte alls i den omfattningen att man ska in och paja hela kroppen. Jag hejar på din träning och KBT :D

Svar: Fast du har absolut ingen aning om min vikt, min BMI och de problem jag dras med pga min övervikt. En övervikt som jag inte lyckats bli av med trots professionell hjälp. Undanber mig denna typ av kommentarer. Tack på förhand :) vad vill du att jag ska visa? Nakenhet? Trasiga leder? Trasig rygg? Förhöjt blodsocker? Nej du, jag känner mig helt rätt i min resa mot en gbp!
Matilda Holmström

Till top