Harmoni

Åh, det är så harmoniskt i stallet. Stona och fölen har en jättebra liten flock, Wanda bestämmer men är riktigt snäll även mot hingstfölet. De har verkligen en bra ordning i sin sommarhage. Jakob släpptes ihop med grabbarna igår, och det verkar ha gått riktigt bra. Redan efter några minuter stod han och kliade den ena, och åt hö ur samma hög med den andre! Lugn och ro alltså! Något jag värderar otroligt högt i ett stall.
 
Igår fixades en hel del med hästarna. Jakob fick som sagt stor hage och nya kompisar. Då han blödde näsblod i förrgår (förmodligen en följd av alla undersökningar då vi retat honom där) så bestämde jag att han skulle få vila. Men han rörde på sig en hel del i hagen!
 
Wanda dräktighetskollade, och konstaterads vara fortsatt dräktig med Don Olymbrio. Jag är så spänd på den ungen! Med tanke på hur fin Wivvi blev med en "oprövad" hingst, så ska det bli väldigt spännande att se hur bra det kan bli med en hingst som faktiskt presterar bra i internationell Grand Prix. Hon är beräknad att föla på Wivvis födelsedag :)
 
Sedan var det även en stor dag i lilla Wivvis liv - avmaskning och hovslagare! Wisage är väldigt lik sin mor, mycket bestämd och med väldigt mycket integritet. Första månaden var hon ju dessutom väldigt, väldigt rädd för oss människor, så hon ligger lite efter i hanteringen. Det är ju först nu man kan få på henne grimma utan att hon slänger sig iväg i panik och ramlar i boxen... Jag har precis börjat lyfta hovarna på henne, och hon är trygg med mig. Men hovis var inte populärt. Först att bli fasthållen (här får jag tokhålla Wanda som annars springer runt och härjar och förstör), och sedan kommer en främmande tjej och lyfter på benen - och håller fast!!!! Ve och fasa ;) En hov blev verkad i alla fall. Hon har fina hovar och perfekta vinklar, så det är mer toleransträning än ett måste med själva verkningen. Nu bestämde vi att hon får smälta detta, sen på't igen om någon vecka. Under tiden ska jag fortsätta träna som jag har gjort. Avmaskningen gick i alla fall bra, haha! Man får vara glad för det lilla.
 
 
Till top