När kroppen inte vill

Idag åker Jakob. Han ska till en tjej som har provridit honom och som dessutom har vana av frieser sedan innan. Tanken är att han är utlånad 4 månader till att börja med. Och beroende på hur min kropp mår i Februari så kommer han hem, eller så förlängs kontraktet med en månad i taget. Han är inte såld. 

Varför kan man ju undra? Jag började skolan, och att sitta ned 9-16 om dagarna blev ytterligare en påfrestning för min kropp fysiskt, samt att det såklart är uttröttande rent mentalt med att lära sig allt nytt. Jag red honom här för någon dag sedan, samt gymmade. På kvällen kunde jag inte gå på grund av min rygg. Så nu lägger jag detta på hyllan för en period. Tanken är att jag ska fokusera på min hälsa, få pengar över till att träffa en bra naprapat eller liknande. Helt enkelt ta mig ur denna skit jag har fastnat i. 

Samma dag som jag bestämde mig för detta kom kallelsen till kirurgen, och den 11/10 ska jag dit för samtal och beslutstagande gällande min operation. Det kändes som ett tecken, för då kommer jag ändå behöva hjälp med Jakob. Dels för sjukskrivningen efteråt. Men och för perioden innan då man bara äter 800kcal om dagen. Har en känsla av att jag inte kommer vara jättepigg då, så att hantera stora djur känns rätt farligt i det läget. 

Efter det som hände med Wanda då hon var utlånad har jag nu skrivit kontraktet själv. Och bifogat sisådär femtioelva bilagor med all möjlig information om hur Jakob ska skötas. Better safe than sorry! Han kommer bo drygt 1.5h från mig och jag kommer hälsa på regelbundet, samt rida ett pass lite då och då. Hans fodervärd kommer ha möjligheten att starta lägre klasser i dressyr. Han kommer få stor skogshage och varierad träning. Den enda skillnaden för honom kommer bara bli vem som rider den största delen av tiden. Och jag är övertygad om att han kommer få det jättebra under tiden han är borta!

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top